Välkommen till Kungsörs kommun

Nu har vi förenklat för dig som förälder!
Nu slipper du lämna in en massa papper utan kan själv göra det mesta direkt på webben. Med hjälp av vår nya e-tjänst hoppas vi kunna erbjuda högre service, snabbare handläggningstider och bättre återkoppling.
För att kunna göra en ansökan till förskola och eller fritidshem måste du vara folkbokförd i Sverige och inneha ett svenskt personnummer eller samordningsnummer. Utöver det behöver du också en e-post och en e-legitimation för att ta del av fortlöpande information och erbjudanden vartefter din ansökan handläggs.

Vad kan jag göra utan att vara inloggad?
Du kan ansöka om plats för ditt barn i förskola och fritidshem utan att vara inloggad. Du kan när som helst avbryta din anmälan så länge som du inte har klickat på bekräfta.

Logga in med e-legitimation

Vad kan jag göra när jag är inloggad?
- Ansöka om plats i förskola och fritidshem
- Lägga in schema
- Säga upp plats
- Ändra kontaktuppgifter
- Lämna inkomstuppgifter

Hur loggar jag in?.
För att logga in behöver du ha BankID. BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är när du loggar in. Det finns flera olika BankID: på fil, på kort och mobilt. Du kan använda alla dessa tre sätt för att logga in.
Andra tjänster där du kanske använder BankID är när du loggar in på din internetbank, deklarerar hos Skatteverket eller sköter kontakten med Försäkringskassan. BankID är alltså en typ av elektronisk ID-handling som du kan använda på flera ställen på internet.

Hur skaffar jag BankID?
Beroende på vilken bank du har och vilken typ av BankID du vill skaffa, kan du antingen skaffa det på ditt bankkontor eller på din internetbank. Ta kontakt med din bank för att ta reda på hur du ska göra.